Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 

 Barevné nebe nad Volenicemi přinesl balónkový Den tolerance

 VOLENICE - 20. listopadu 2013 - 13:31 - Plné barev bylo v pátek 15. listopadu nebe nad Volenicemi na Strakonicku. Nejednalo se o duhu, ale o spoustu balónků, které děti ze ZŠ a MŠ Volenice vypouštěly u příležitosti Mezinárodního dne tolerance v rámci projektu Comenius. 

 Z redakční pošty: Jarmila Koželuhová, ZŠ a MŠ Volenice

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Děti navázaly na loni zahájenou tradici. Prošly s balónky vesnicí a u kašny je vypustily. Současně s nimi je vypouštěly také děti v Litvě, Polsku, Portugalsku a Turecku, tedy v partnerských zemích školy.

   Každý balónek je opatřen jmenovkou žáka a adresou školy. Pokud balónek najde tolerantní a přátelský člověk, udělá dětem radost, když jim o tom pošle zprávu nebo třeba malý dárek. Teď tedy děti z volenické školy napjatě čekají, kam až jejich balónek letos doletí a jestli se jim někdo ozve.

   Věří, že budou mít podobné štěstí, jako loni jejich spolužák Dominik Beneš. Tomu ani ne za týden po vypuštění balónku přišla zpráva od lidí,
kteří jeho balónek našli a poslali mu poukaz na vyjížďku na koni. Další balónek doletěl až do Volenic v okrese Příbram a jeho nálezci dětem do "našich" Volenic poslali bonbóny. To jim pak čekání na čerty a na Ježíška utíkalo sladce!

   A jaké bude to letošní čekání? To zatím visí ve vzduchu stejně jako balónky... 

 
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...